Sarah Schonert – Songs About Sounds

artist: Sarah Schonert
title: Songs About Sounds
keywords: electronic eclectic indie pop piano singer-songwriter Peoria

It feels like ages ago to have written something in my native language, but because the artist Sarah Schonert is learning the Dutch language so she can happily visit the Efteling theme park one day and can order wine and oliebollen with ease, I thought it would be quite fun to try to write a review for this album in Dutch. It’s probably my first review in this language ever, probably full of grammar mistakes and whatnot, so bare with me… it comes from a good heart! If you get disappointed, just look at the artwork and convince yourself to click it and hear the music without trying to translate my words…

Oh… this is hard.. switching the brain from one way of langual thinking to another…
oh yes… ja… yes… ja.. here we go… hier zijn we!

Sarah Schonert just released a very lovely new album named Songs About Sounds, … shit… that’s no Dutch… Let me try again!

Ahum.. yes, ja! Sarah Schonert heeft net een super leuk en mooi album gelanceerd, eendje dat vertaald komt als Liedjes Over Geluidjes. Ze zingt hier met haar wonderschone stem op een mooie mix van pastel kleuren met een bruin gloedje. Niet letterlijk en figuurlijk natuurlijk, maar zo komen de nummers en vooral de klanken op mij over.

De nummers zijn met veel gevoel neergezet, erg episch met prachtig piano spel, prettige stem uithalingen, mengelmoezen van artistiekitijd die vrijwel eigenlijk een vrijkaartje voor de efteling meer dan waard zijn! Meerdere vrijkaartjes zelfs, 1 voor elk lid van haar familie want jeetje wie zulke mooie wonderlijke muziek over geluidjes kan maken verdient dat al haar dromen uitkomen & dat ze die met iedereen die ze lief heeft mee mag maken.

Met enige welbehagen omarmt ze creativiteit en experiment met een fijne mengelmoes van zingende zang pop. Er zijn genoeg laagjes in haar muziek die het mogelijk maken om er lekker in te verdwalen, terwijl het einde van het prettige doolhof spel toch altijd netjes opdoemt op het einde. Met veel fantasievolle klanken bespeelt ze de onroerende emoties die de bejubelde en bezongen klanken natuurlijk super zullen appreciëren!

En niet alleen ‘hun’ want ‘wij’ als trouwe rare luisteraars zullen ook blij gekluisterd aan de speakers hangen; alle prettige tonen en goede vibraties die op ons afkomen in pure harmonisatie gaan gretig naar binnen & alleen een gulle gek zou hier de deuren voor sluiten! Echt prachtig weer wat Sarah Schonert hier neerzet, iets wat ze met volle overgave en passie gemaakt heeft & dat weet ik omdat mijn oren mij nooit bedriegen! Net zoals mijn maag; als die brult dan kan je de klok erop gelijk zetten dat het leeg is en honger heeft! En om eerlijk te zijn, dankzij een vrij schattig nummer die Wafels over Pannenkoeken heet , maar dan op zijn Engels; een overheerlijke Nederlandse pannenkoek zou er nu wel in gaan!

Maar om dit met een professionele manier af te sluiten; alle wonderschone dromerige liedjes volgen in het mooie plaatje van mooie nummers die over geluiden gaan… En iedere geluids maniak zou dit goed begrijpen, maar weinig mensen (of kunsten en fratsenmakers) zouden dit zo mooi onder woorden kunnen brengen en tot muziek om kunnen zetten zoals Sarah Schonert dat hier op dit mooie album doet. Er zijn zoveel mooie hoogte punten te vinden op deze fijne luisterplaat… persoonlijk smolt ik helemaal weg van een nummer dat op zijn engels ‘formular’ heet; echt muzikaal een episch hoogstandje! prachtig!

Ik zeg chapeau! Wat natuurlijk niet echt nederlands is, maar toch wel gebruikt wordt… mischien is proost en proficiat een betere optie om te tiepen en het album vol pracht en praal momenten te vieren, maar het maakt ook kwa woorden ook allemaal niet echt uit. gewoon omdat de engelse lezers toch alleen maar abracadabra lezen… Wat wel uit maakt is een fijne link naar dit album zodat jullie fijne lezertjes het zelf op je gemakje kunnen horen! het is een toppertje!
https://sarahschonert.bandcamp.com/album/songs-about-sounds
<KN>

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Sarah Schonert – Songs About Sounds

  1. Pingback: The YEAH I KNOW IT SUCKS Podcast – volume 2 | Yeah I Know It Sucks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s